Friday, April 15, 2011

Fact about Myu - she love me

Fact: Cats May Love Too Much

Behavior experts confirm that some cats really do experience separation anxiety when apart from a favorite person — and that's one reason a sweet kitty may pee on your clothes when you're at work. Other signs: the cat paces, vocalizes, or blocks the owner's path to the door. Left alone, she may vomit or be too worried to eat. For cats who love too much, behavior therapy can help – and Prozac.


p/s: patut la arwah Myu slalo kencingkan saya.. dia sgt syg kn saya rupanya... shingga saat ini masih sgt merindui dia





Saturday, February 12, 2011

MYU.. adik syg

semoga amanlah myu di alam yg baru.. along relakan myu pergi walaupun sbenarnya sukar untuk memahami dan merasakan ketiadaan myu yg slalu ada di sisi along.. myu x pernah susahkan along, x pernah menyakitkan hati dan sayangkan along seadanya.. walaupun myu slalu bersalin atas katil along.. tp itulah yg paling along ingat sbb hanya along je myu bg tgk masa myu bersalin.. smpi x bole kluar langsung dari bilik..

terima kasih sbb myu dapat bertahan sehingga along sah jadi seorang isteri.. terima kasih sbb bertahan hingga smpi rumah.. terima kasih sbb bertahan smpi along betul2 rasa boleh terima myu nk pergi.. x terkeluar dgn kata2 tp along kna luahkan sbb along x sanggup tgk myu terseksa lagi..

terima kasih sbb menjadi sebahagian daripada hidup along.. along syg myu smpi bila2 dan tiada gantinya...

tggu along di sana ya... adik yang tersayang...

maafkan along sbb x dapat jd kakak yg lebih baik utk myu..

Ya Allah, terima kasih sbb hadiahkan dia utk aku.. antara perkara terbaik utk aku adalah dia


MYU (March 2003 - 11 February 2011) -
8 years with full of beautiful memory wih her.. Amin













Saturday, February 05, 2011

"nama sy Pn. Norimi"

sy suda sah jadi seorang isteri kepada lelaki yang bernama Ahmad Nizar b. Ashary

x tao nak kata perasaan mcm mana.. berdebar2, exicted, suka, sedih.. dan mcm2 tragedic yg jd la pd mlm nikah sy... dengan tersilap pkai inai hitam yg mana skrg ni infected lak kulit jadi ni.. inai yg bli kt kedai india kt Presint 9 ni mcm bongek jugak la.. staffnya pon.. org mintak inai merah dia bagi inai hitam.. yg sy ni keletihan bayar saja la sbb nk cepat la plak kn sy dan cik Awa pulak x baca2 terus pkai jer.. nasib baik angah perasaan yg inai tu sbenarnya hitam.. yg digunakan utk buat outline kalu nk melukis2 kt tgn.. dh la bau mcm cat buncho.. jenuh la smpi kol 2 pg still menyetal tgn yg dh berbalut inai... so solution nya lps ni.. ayong kata nk carikan inai yg dr pokok utk digiling.. lg best!!!

pelamin nikah sy, hanya siap berpasang 100% lps lg 10 minit sblm rombongan lelaki nk dtg... mak & ayong 2,2 tgn melecur kna periuk panas.. si Myu pulak still merajuk siap kencingkan sy masa tido 2 mlm sblm tu.. sy sgt sygkan dia wlaupon sy suda tukar status..ni dia hilangkan diri pulak bikin risau sahaja.. :(

apapon, kegembiraan & kesusahan itu sebenar nya memories indah buat sy dan keluarga.. keluarga sy terima seorang lagi ahli baru.. begitu jugak family incik Amad... percintaan kami yg menyeronokan selama 5 tahun lebih ini kami perindahkan lg dengan ikatan perkahwinan..

Doakan kami panjang umur, di murahkan rezeki dan memperolehi anak2 yg solehsolehah, jodoh yg berpanjang hinggake akhir hayat.. dan kehidupan rumahtangga yg lebih membahagiakan..

kawin mmg best!!! berbaloi letih kerananya...


tp sy masih mnangis bila terkenangkn bila dgr je suara saksi kata sah... mak pon nangis!!!



p/s: x saba la nk tggu receiption pulak nih...

Monday, January 31, 2011

Invitation card


Ni invitation utk Majlis Nikah pd Jumaat, 4 Februari 2011 di rumah sy Presint 11H/1 yg ni mmg through FB je sbb xdak la budget nk wt kad nikah lak.. heheee
(Theme color yellow+gold+pink.. yewww!!!)


ni pulak invitation through FB untuk Majlis Sanding pd Sabtu, 19/2/2011 di Dewan Serbaguna Presint 8.. sbb nk anta kad bnyk2 over cost lak ntt.. tp kalo ada sesiapa yg memerlukan kad, just email @ message je kt FB alamat kalian
(Theme colour blue turquise + white)


ni suppose kad yg bakal antara kalian dapat by post la oleh abg2 Posmen yg hansem!!!
dan TQ juga utk Kak Sha sbb design card sy.. sume pon sy sukatp alter skit je tmbah dolly paper ngan riben saja.. heheee


almost 85% dh siap kt umah tu.. tp sy still lg kna kerja kt PNS nih.. smpi sume org pelik je.. hahahaa.. yalah org nk kawin cuti la jugak, tp sy stil mcm xde apa2.. hahaha.. nk buat cemana br 3 week lapor diri.. but rs mcm nk demam je hari nih.. adoiyaiii..

perasaan sy.. pon xde perkataan nk sy gambarkan.. sbb dh mcm cendol.. semua pon ada.. alhamdulillah, sume berjalan lancar.. cuma kesihatan agak x bape nk baik sbb demam skit.. ni sume psal sy jugak yg beria2 nk g jalan TAR sbb nk psg manik tk tudung nikah.. heheee...

apapon, doakan lah kebahagian sy.. semoga majlis sy berjalan lancar & menempuh fasa baru dlm hidup sy dengan langkah kanan serta baik2 sahaja....

Insyallah...


p/s: mood lagu "Gelora Jiwa by Yuna & Wanita by The Times"





Saturday, January 22, 2011

thn baru, kije baru, title baru

wei hoooo...

skejap je dah nak bulan February.. bulan keramat utk sy, mak sy, abah sy dan adik2 sy.. psal kami akan melalui fasa baru yg tak pernah lagi kami rasai.. mak sy dh brapa kali admitted msk wad Putrajaya 2 jam.. first psal darah tinggi dan second psal gastrik.. makcik2 sy smua dh risau2 dh psal mak sy jd mcm tu.. mcm2 soalan dorang tnya.. tp sy tahu, mak sy risau sbenarnya.. biarpun smua bnda sy dah uruskan cuma dia kna tlg jahit langsir je.. sbb bnda lain sy dh x bg nk buat.. sbg mak dlm hati ada 1001 perasaan bila terpikir waktu2 mnjelang anak perempuan nya bakal dimiliki oleh org lain... anak dia dh cukup prepare ke dh nk jadi isteri org, majlis ntt mcm mana situasinya, cukup makan minum.. apa lagi perkara yg tak selesai.. baju melayu adik lelaki sy yg cerewet tu elok ke... ada org tak puashati apa2 ke... dn mcm2 lagi..

jd sy x salahkan dia.. sbb sy pun ada perasaan begitu jugak...

dulu masa sy tunang, sy sibuk prepare nk intibiu utk posting.. siap x tido mlm ssgt la seminggu tu.. dan apa yg sy usahakan berhasil.. ni masa sy nk kawen pulak.. sy baru memulakan career baru sy di Politeknik Nilai sbg seorang pensyarah...

ada org kata sy tamak, tutup peluang org lain, kejar title dan macam2 lagi.. tp pernah tak org yg mulut2 busuk2 tu tanya knapa sebenarnya sy sanggup letak jawatan jadi guru kt SSP sedangkan sy dh nk sah lantikan DG41 & kehilangan pelarasan gaji yg agak2 bnyak la jgak utk diri sy yg takde apa2 ni.. even parent sy sendiri mcm x bape nk supportive dgn pilihan yg sy buat.. balik2 ayat dorang "dulu kerja pukul 710 boleh lengang2 lg pg skola 10-15minit dh smpi.. skrg pukul 645 dh kna msk kete travel 40minit"

jawapan sy 1 je..

ini cita2 sy.. sy mmg simpan cita-cita nk jadi pensyarah politeknik sejak kerjaya ini bukan lagi pada gred DH41 tp DG41 lagi yg org lain kecoh2 kn sgt kira mcm naik taraf la konon.. sy suka nk ngajar dan sy nk mengajar di mana tempat sy mula knal diri dan hidup sy.. tmpat mana sy dapat kejutan budaya, jumpa cinta pertama, memahami rakan2 sejati dan pengajar yg sungguh2 membuktikan bahawa kami bukan lah pelajar yg tercicir sbb kami xmsk matrik, asasi sains, diploma universiti lain-lain.. sy nk buktikan sy bukanlah pelajar politeknik yg taraf rendah yg selalu dibanding2 ngan student universiti yg tinggi tarafnya hakikatnya sama saja apa yg kami belajar...

dan sy nak sambung belajar lagi.. peluang jadi pensyarah politeknik salah satu cara utk sy rebut utk sambung blajar lagi..

itu saja..

sy bukan kejar title atau pangkat.. bukan dpt dr., ir., profesor ke once msk jd Dh41.. bkn gaji yg sy kejarkan sbb sama je gaji DG41 dgn DH41.. bg sy itu rezeki masing2.. Tuhan pun x marah kalau kita berusaha dgn cara yg baik utk dapat apa yg kita cita-cita kan.. sy pon tggu nk dapat peluang ini setahun lebih, tamat je practical kt PD sy trus apply online kt SPP... dan hampir semua universiti yg tawar scholarship utk smbg blajar sy dh apply sbb itu hasrat terbesar sy nk sambung blajar lagi..

jd, sy masih lagi jd org yg tamak dan x bersyukur??

bg sy, yg bercakap tu adalah seorang manusia yg tak pernah bersyukur dan selalu prasangka terhadap org lain.. biarpun nk mmberi pendapat setidak2nya cuba pikir dulu pada sudut pandangan yg baik sbelum menerjah satu titik hitam dalam hati yg kita tak sedar sebenarnya itulah perasaan "dengki"..

contohnya la, kalau ko mngajar 25jam, manakala kwn sbelah ko dapat 18jam je.. kwn ko mula la gelak2 kn ko ckp "padan muka, tu la ko rajin sgt tahun lps kn kna ngajar lebih".. ttiba dtg pulak surat arahan ko kna jd warden dan setiausaha KOKO.. ko mengeluh dan kwn ko gelak lagi smbil dgn bangga berkata "ko tgk ako, tak berapa nak mnonjol xde la org nk bg ko kerja bertimpa2".. dan akhir skali, ko diberikan tanggungjawab utk membawa anak murid ko mewakili petandingan bahas antarabangsa di Dubai, Qatar.. segala perbelanjaan ditanggung dan sekali gus ko tercalon dlm Anugerah Khidmat Cemerlang utk sekolah pd thn ini.... korang rasa apa lg kawan korang yg asyik gelak2 ni akan cakap lagi...

crita ini seorang kaunselor yg sy kira sgt suka dgr ceramah dia yg bgtao.. yg mana sy terpikir2 sy juga pernah mngalami keadaan itu.. dalam both side.. good & bad.. samada sy jd org yg dikira mangsa keadaan & setan yg mnghasut org supaya jd parasit..

semua asal dari satu titik dalam hati kita yg hitam itu..

jd cuba musahabah diri kita.. kesenangan atau kesusahan yg kita hadapi bukan bermakna kita tak disayangi dan diabaikan olehNya yg Esa.. setiap yg berlaku pasti ada hikmah yg tersirat.. amanah & peluang yg kita dapat itu satu tanggungjawab yg patut kita pikul sbb diri kita dh berjanji utk selesaikannya dgn sbaik yg mungkin..

bagi sy Hijrah yg sy lakukan pd awal tahun ini sy matlamatkan utk memperbaiki diri sy, menjadi org yg lebih baik, anak yg berguna.. seorang isteri yg taat dan guru yg dedikasi tak kira siapa pun anak murid sy dan hamba Allah s.w.t yg taat pd perintahNya.. Insyallah..

semoga apa jalan yg sy telah putuskan membawa kebaikan yg terbaik utk sy..

sy cuma mahu doa itu sahaja..




p/s: hasad dengki org kata sinonim sgt dgn org Melayu.. ya ke?? abis tu bangsa lain xde yg dngki ke?? ermmm....







Monday, January 03, 2011

40 hari berpantang?

x lambat lg utk ucap...

SELAMAT TAHUN BARU 2011

yg mana masih x tertunai tahun lepas, harap2 dapat tertunai la tahun ini...

heheheee...

ako pon dh lama x updated blog psal kesibukkan yg agak2 la.. skola, kawen, personal.. sume la.. heheee.. apapon tahun ini ako akan mulakan kehidupan baru, menghadapi fasa lain dlm struktur hidup...

perubahan pertama, pada 18 Januari ini ako akan mulakan suasana kerja transformasi baru di Politeknik Nilai sebagai seorang pensyarah.. wahhh.. cita2 ku slama ini alahamdulillah hampir tercapai... sgt bersyukur!!! biarpon ada bnyk bnda yg bole buat ako terpikir 2,3 kali sama ada nk terima atau tidak.. dan pada masa yg sama ako dpt tawaran jawatan tetap utk DG41.. tp memikirkan masa depan & cita2 serta peluang yg bukan mudah utk ako dpt... ako terima jugaDH41. Semoga apa yg telah ako putuskan akan mendatangkan perkara yg baik2 sahaja.. insyallah...

sebenarnya bukan mudah utk ako cuba bertukar, ako rindukan juga students yg baik2 dan bnyk perangai.. rindukan check buku nota dan latihan.. walaupun keletah, gelak tawa, busuk2 tp itu juga bahan ako bole ketawakan.. mengingatkan ako mcm mana ako jugak masa zaman muda sepert mereka..

tp smpi bila kita nk hidup dan kenangan.. hidup perlukan satu perubahan yg baik dan membina.. betulkan?

perubahan kedua, ako bakal tukar status!!!

hahahaaa...

nk bergelar isteri seorang lelaki bernama Ahmad Nizar Ashary ini sgt mendebarkan.. ako akan diakadnikah kn pd 4/2 dan majlis yg berlangsung pd 19/2.. dan selepas itu, ako melalui susah senang, pahit manis bersama dia.. stress ke gembira ke.. kematangan akan teruji disini.. hahahaa...


pantang 40hari ini ntah ako ikut ke x.. heheheee... kalo ikutkan 40hari sebelum majlis ako x leh jumpa dia.. kahkah... tp br smlm suda jumpa.. mne leh sbb ada bnyk benda nk kna uruskan, jumpa kadi lagi.. kad kahwin, prewedd.. kesimpulannya mmg kna jumpa la kn.. parent ako pon dah agak bising... bag goodies, bunga korset, cadar, baju ahli keluarga, baju nikah, brg hantaran alhamdulillah dkt 60% dh siap.. cuma byran pada dewan, kad kahwin, photoshot dan beberapa hal lg je masih ondaway.. ako pon berkira2 cemana nk bg incik amad cincin ke x.. hahahaa.. kesian jari comel kecik tu... cincin lelakikan semua besar.. so cm kelakar jugak incik amad nk pkai cincin yg mana sebenarnya dia mmg membangkang habis2an...

cite psal kahwin ako suda kata...

mmg x akan abis!!

apa2 pon, doakanlah ako bahagia dan permudahkanlah perjalanan hidup ini serta keputusan yg ako suda tetapkan... apa yg dirancang ako sgt harap nyatalah ia, dan bukan sekadar khayalan... Ya Allah, bantulah hambaMu yg baru membina kehidupan atas restu dan hidayahMu.. Amin..




Friday, November 26, 2010

Updated Yo!!

lamanya x mem "blogging"

ya..ya...

mmg sy bz, smlm saja 2 delivery order utk my Big Day's dh smpi.. satu set bilik tidur dan satu lg Take Out Box yg menganti paper bag utk goodies sy!! best2.. sy mula kna siapkan sikit hiasan utk TOB tu.. set bilik tidur alhamdulillah dh complete cuma ada kna bli satu lg drawer utk ltk baju2 sy mlambak tu.. hehehee.. yalah setakat letak baju sy je maybe la muat.. ntt baju incik Amad lg mana mao taruk... hahahahaa... sbb mybe sy kna stay dulu umah parents lps kawen psal still sy xtao lgmana nk diposting utk DH41.. dn blom tentu lg sy nk g.. parent sy pon sibuk srh dok ngan dorg psal ntt dorg pon tggal 2 je.. jd sy x bape la kisah sgt... hehehee.. wlau mcmmana pon sy & incik amad nk gak merasa dok berdua rumah sndiri tp kna pikirkan kemudian dulu...

TOB sy dpt mmg cumil thanks kak lina dr cenderamataperkahwinan.com sbb bg price yg sgt best dn service yg bagos!! sy dpt 5 kotak besar dn abah suda mula bising psal bilik depan bersepah ngan kotak.. heheheee...

mcm ni la rupernya dh sy akan hiasan kn nyer spt ini


sypon skrg tgh tggu sticker sy siap dr marryme deco yg mcm nih.. brg yg nk ltk kt dlm pon kna tggu pen sponsor nyer nk bg apa.. hehehee.. but mybe bahulu + chocolate + potpuri/purse coin or whatever la yg masih menepati budget.. kihkihhhh


theme caler adalah biru turquoise + white.. tp sy pkai grey!! kahkahkahhh.. kata wedding planner sy, sy x leh nk pkai caler sama ngan theme ntt nmpk tenggalam pulak.. so kita dgr la apa kata pakar ya...

kebanyakkan hal kawen suda sy bereskan cuma hal2 dokumentasi & HIV test je blom lg.. juga preparation kt umah incik amad.. brg2 hantaran pon dh ondaway.. nasib baik sy ada cuti skola yg x bape nk cuti ni psal sy still kna bertugas kt skola jga budak SPM utk bereskan sume bnda.. kalo tidak, mesti kelam kabut.. ya la kerja kt skola lg, nk siapkan P&P.. blom kerja2 x rasmi.. adoiyai.. mmg pening kepala, walaupun sy masih bole kerja ngan baik dlm suasana stress amat.. tp tensi jugak tao!!!

apapon, cerita psal kawen nih mmg xakan habis!!!

hahahaaaa





p/s:harap smua akan berjalan lancar utk majlis sy & amad ntt.. wahhh!!!!